Logo

Karakteristiek van de Stichting Cultureel Meliskerke

De initiatiefnemers van de Stichting Cultureel Meliskerke (hierna SCM) hebben kennis genomen van de plannen van de gemeente Veere om haar kernen te verrijken met kunstuitingen, die met inspraak en instemming van de plaatselijke bevolking tot stand zijn gekomen. Daartoe is in een vroeg stadium overleg gevoerd met de Dorpsraad Meliskerke. Daarnaast zijn de inwoners van Meliskerke verschillende keren geconsulteerd over verschillende mogelijkheden. Dit heeft geleid tot aanpassingen en wijzigingen van een oorspronkelijk, door de kunstenares, mevrouw Kris van der Werve gemaakt ontwerp, onder de naam “De Verbinding. Zowel het uiteindelijke ontwerp als de naamgeving daarvan is tot stand gekomen in overleg en in samenspraak met de inwoners van Meliskerke. De besluitvorming heeft binnen de dorpsraad Meliskerke plaatsgevonden.

Voor de realisatie en instandhouding van het kunstwerk “De Verbinding” is de Stichting Cultureel Meliskerke in het leven geroepen. Deze algemene nut beogende instelling heeft naast de primaire taak, te weten de realisatie en instandhouding van “De Verbinding”, een ruim cultureel werkgebied gekregen. De feitelijke uitwerking daarvan zal in de loop van de tijd ontwikkeld worden.

De doelgroep van SCM bestaat in eerste instantie uit de inwoners van Meliskerke maar daarnaast en evenzeer uit alle passanten en bezoekers – of zoals ze de provincie Zeeland zeggen: badgasten – van het dorp Meliskerke.

De realisatie van “De Verbinding” heeft niet alleen als doel om de inwoners dichter bij elkaar te brengen maar ook om de contacten met de bezoekers/badgasten te vergroten en verdiepen.

Daarna en daarnaast wil SCM de contacten tussen de inwoners onderling maar ook met bezoekers/badgasten verbeteren en vergroten door de organisatie van culturele evenementen.

Balans en resultatenrekeningen:

Balans ResultatenrekeningCopyright dorpsraad Meliskerke - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. - Privacy - Disclaimer
Website: Elloro