Na de bouwvakantie 2016 is in opdracht van de gemeente Veere in Meliskerke een rotonde aangelegd. In verband hiermee is door de dorpsraad Meliskerke een werkgroep rotonde ingesteld. Deze werkgroep heeft in eerste instantie gesproken over het ontwerp van de rotonde.

Na de officiële opening op 21 september vorig jaar heeft de werkgroep zich bezig gehouden met de inrichting van de rotonde. Huis-aan-huis is een flyer verspreid met de oproep om ideeën aan te dragen voor de inrichting en het onderhoud voor de komende 5 jaar. Na verschillende besprekingen is besloten dat ondernemer C. Rotte, handel in tuinhout in Meliskerke zijn idee verder mocht uitwerken.

Materialen en beplanting

De inrichting bestaat uit 4 grote en 4 kleine bloembakken van tuinhout liggers met een diameter van 2,50 m. en 1,25 m. De bakken worden gevuld met Hydro-korrels en tuinaarde.
Het oppervlak wordt afgedekt met worteldoek en bedekt met Noordzee schelpen. Verder worden vier groepen met drie kastanjehouten palen voor de verdere aankleding geplaatst
In overleg met Van Eijzeren, tuinaanleg & onderhoud komt in de grote bakken vaste beplanting die in de regio voorkomt. In de kleine bakken worden seizoensgebonden bloeiende planten geplant.

De werkzaamheden worden uitgevoerd nadat eerst een nieuwe en verlichte bewegwijzeringspaal is geplaatst.

Copyright dorpsraad Meliskerke - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. - Privacy - Disclaimer
Website: Elloro