Meliskerke 30-09-'23

Tekst Gemeente Veere

Plaatsing laadpalen voor elektrische auto’s
Een elektrische auto is schoon, stil en zuinig. Elektrisch rijden is beter voor de luchtkwaliteit en veroorzaakt minder CO2 uitstoot dan het rijden op fossiele brandstof zoals benzine of diesel. Om elektrisch rijden te stimuleren zijn voldoende oplaadpunten nodig. Beschikt u over een eigen oprit of garage, dan moet u op eigen terrein een oplaadpunt laten aanleggen. Dit kunt u geheel zelf regelen en gaat buiten de gemeente om.

Laadpaal aanvragen
Is er op uw eigen terrein geen plek voor een oplaadpunt? Dan kunt u een laadpaal voor aan de openbare weg (gemeentelijk terrein) aanvragen. Deze aanvraag is gratis. Bij het aanvragen heeft u de keuze uit vier partijen die openbare laadpalen in de gemeente plaatsen. Meer informatie vindt u op onze webpagina 'Laadpalen'.

Plankaart
We zijn bezig met het opstellen van een plankaart. Dit is een kaart waar in de toekomst laadpalen kunnen worden geplaatst op basis van verwachtingen richting het jaar 2030. De plankaart is digitaal in te zien van 29 september 2023 tot 12 november 2023.
U vindt de plankaart via onderstaande link.

Via deze link kunt u de plankaart zien en feedback geven op locaties waar we de komende tijd mogelijk oplaadpunten plaatsen voor elektrische auto’s.

Logo gemeente Veere

Contact
Heeft u vragen? Mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 

Ook uw inbreng hierover is tijdens de dorpsraad vergadering van a.s. woensdagavond van harte aanbevolen.

Laadpaal 1

Copyright dorpsraad Meliskerke - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. - Privacy - Disclaimer
Website: Elloro