Meliskerke 14-10-'23

Jon Hermans-Vloedbeld waarnemend burgemeester in Veere

Tekst gemeente Veere

De commissaris van de Koning in de provincie Zeeland, de heer drs. J.M.M. (Han) Polman, heeft mevrouw J.H.M. (Jon) Hermans-Vloedbeld benoemd als waarnemend burgemeester van Veere. Haar benoeming gaat in op 10 november 2023. Mevrouw Hermans-Vloedbeld neemt het burgemeestersambt in Veere waar voor de duur van het zwangerschaps- en bevallingsverlof van burgemeester F.J. (Frederiek) Schouwenaar.

Na de ondertekening van het benoemingsbesluit heeft mevrouw Hermans-Vloedbeld vanavond in aanwezigheid van de fractievoorzitters (i.c. hun plaatsvervanger) en wethouders van Veere in de handen van de commissaris van de Koning de verklaring en belofte afgelegd.

Voorafgaand aan de benoeming van mevrouw Hermans-Vloedbeld tot waarnemend burgemeester heeft de commissaris van de Koning gesprekken gevoerd met de fractievoorzitters van de gemeenteraad van Veere en met de wethouders van het college van B&W. In deze gesprekken is besproken dat het wenselijk is een waarnemer aan te stellen in de periode van het verlof van burgemeester Schouwenaar.

Mevrouw Hermans-Vloedbeld was eerder burgemeester in Ouderkerk, Ridderkerk en Almelo. Sinds 2016 heeft zij het burgemeestersambt waargenomen in Oud-Beijerland, Noordwijk, Terschelling en Tubbergen.

mevrouw j.h.m. jon hermans vloedbeld
Foto gemeente Veere

Copyright dorpsraad Meliskerke - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. - Privacy - Disclaimer
Website: Elloro