Meliskerke 05-06-'21

Vrijdagavond  4 juni is door bewoners van de Bergstraat de brandweer opgeroepen. Door hevige regenval stond de straat onder water. Bij verschillende woningen dreigde het regenwater de huizen binnen te lopen. Daarom werd de brandweer opgeroepen om het water weg te pompen. Het bleek een lastige klus voor de Brandweer Zoutelande. Het water werd naar de Cornelis Jaspersesstraat gepompt, maar ook daar liep het moeilijk weg. De brandweer van Oostkapelle is gevraagd mee te helpen om de klus te klaren. Na ruim anderhalf uur was het water in de straat zover weggepompt dat de straat weer redelijk begaanbaar was. Het is niet de eerste keer dat de Bergstraat onder water loopt. Omdat de straat afloopt van hoog naar laag, stroomt al het water van de Torenstraat de Bergstraat in. Dit zorgt bij hevige neerslag regelmatig voor wateroverlast.
Ook de Molenwerf stond blank. Daar waren surfplanken tevoorschijn gehaald om er nog iets leuks van te maken.
Naast de wateroverlast in Meliskerke waren ook in Zoutelande, Westkapelle en Middelburg grote problemen door de hevige regenbuien. 

Wateroverlast 2

Foto ©Jelte Poppe

Wateroverlast 3
Foto ©Carola van Keulen

Copyright dorpsraad Meliskerke - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. - Privacy - Disclaimer
Website: Elloro