Lou Melse (84) uit Meliskerke staat nog elke dag vrolijk op

Door: Welzijn Veere, donderdag 2 september 2021

MELISKERKE - Lou Melse vertelt over zijn vrijwilligerswerk bij Welzijn Veere.

Lou Melse
Lou Melse (Foto: Welzijn Veere)

“Ik ben altijd vrolijk, ik sta opgewekt op en ga met plezier weer naar bed. Zo sta ik in het leven, ik heb zin in de dag als ik opsta.” Lou laat zich door zijn leeftijd niet weerhouden. Hij is altijd bezig, is het niet met puzzelen (sudoko’s en kruiswoordpuzzels) dan wel met vrijwilligerswerk. Lou is boer geweest, heeft 40 jaar lang koeien gemolken en hij heeft 3 kinderen opgevoed. Inmiddels heeft hij zelfs zes kleinkinderen en twee achterkleinkinderen. Maar het werk op de boerderij hoeft hij niet meer te doen, en daardoor heeft hij nu tijd voor andere dingen.Lou is erg betrokken met het welzijn van Meliskerke, hij is commissielid bij de Commissie Welzijn. Daarnaast organiseert hij ook al zo’n elf jaar de fiets- en wandeltochten. Toch weet hij nog goed hoe het begon: “In Domburg deden ze de fietstochten al, mijn vrouw en ik fietste een keer mee. Dat was erg leuk! Toen het idee in Meliskerke ook geopperd werd hoefde ik niet lang na te denken en heb ik het organiseren met de toenmalige voorzitter van de Commissie Welzijn opgepakt.” Inmiddels zijn de fietstochten dus al jaren een succes, ze fietsen rond de vijfentwintig kilometer met een gezellig clubje mensen. Lou bedenkt de routes en maakt ook altijd tijd om onderweg te stoppen voor een kopje koffie “want die is onmisbaar!”

Lou is hiernaast ook nog maaltijdbezorger en haalt de maaltijden voor de Open Tafel in Meliskerke op (helaas is dat nu al een tijd niet geweest door corona). En hij is burenhulp vrijwilliger “Dat is niet zo druk hoor, maar ik rijd wel eens met iemand naar het ziekenhuis, of ik haal medicijnen op”.
Waarom iedereen vrijwilligerswerk zou moeten doen? “Het geeft je enorm veel voldoening. Je kan mensen helpen en dat is het meer dan waard. Je doet iets ten gunste van de gemeenschap en doet zelf ook leuke contacten op”, aldus Lou.

Benieuwd naar meer vrijwilligersvacatures? Kijk dan eens op www.welzijnveere.nl of neem contact met ons op via 0118-583687 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.?

Dit artikel is geschreven door Welzijn Veere.

Copyright dorpsraad Meliskerke - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. - Privacy - Disclaimer
Website: Elloro