Hier wonen de grootste gezinnen van Zeeland

Tekst Omroep Zeeland woensdag 8 september 2021

De meeste grote gezinnen wonen op Walcheren, Tholen en in Zuid-Beveland. Gezinnen in Zeeuws-Vlaanderen en op Schouwen-Duiveland zijn gemiddeld veel minder groot. Het CBS heeft per postcode uitgezocht hoe groot de gezinnen overal zijn.
Het record blijkt in handen van Meliskerke, waar het gemiddelde gezin met kinderen 4,54 persoon groot is. Als een gezin inderdaad twee volwassenen telt (dat hoeft niet, het kan ook om één volwassene gaan) dan komen er in Meliskerke nog eens ruim twee en een half kind bij.

Fietsen
Foto ©Meliskerke.info. Met z'n allen naar de speeltuin. 

Halve kinderen bestaan niet
Halve kinderen bestaan natuurlijk niet. Maar je kunt het ook zo uitleggen: tegenover ieder gezin met één kind staat een ander Meliskerks gezin met vier kinderen. Meer naar het oosten van de provincie zijn de kinderrijke gezinnen in Waarde de nummer twee van de provincie: de gemiddelde gezinsgrootte is daar 4,45 persoon. Niet ver daarvandaan: Oostdijk is derde, met 4,38 gezinsleden per gezin.Waar vind je de grote gezinnen?In de gemeente Tholen is het Stavenisse waar bij de maaltijden de meeste bordjes op tafel staan, op Schouwen-Duiveland is het Nieuwerkerk. In al deze gevallen ligt de gemiddelde gezinsgrootte boven de vier.

Het record in Zeeuws-Vlaanderen heeft Kapitalendam, dat wil zeggen het grote postcodegebied 4522 ten zuiden van Biervliet, waarin slechts 25 gezinnen met kinderen wonen. Maar de gemiddelde gezinsgrootte is daar wel 3,93.De minste kinderen in centrum Terneuzen

Het minst kinderrijk zijn de gezinnen in het centrum van Terneuzen. Het is het enige postcodegebied met minder dan gemiddeld drie gezinsleden.

Copyright dorpsraad Meliskerke - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. - Privacy - Disclaimer
Website: Elloro