Meliskerke 20-05-'22

Het duurde even, maar nu zijn ook woning 2 en woning 3 bewoond!

Woensdagavond kwam een jong stel vluchtelingen aan in woning 2, rechtstreeks uit de landelijke opvang in Rotterdam. Een beetje overweldigd waren ze door de mooie woning en door alle boodschappen die jullie als dorp hebben gedoneerd. Ze zijn iedereen zó dankbaar!

Donderdagavond zaten buddy Suzanne en Hanneke van de Welkomstgroep klaar om het volgende jonge stel vluchtelingen en hun hondje te verwelkomen in woning 3. De vrouw komt uit de opvang in Westkapelle en haar man komt uit de opvang in Rotterdam. Ze zijn erg gelukkig dat ze eindelijk weer samen kunnen zijn in deze mooie woning, op een plek waar ze welkom zijn!

Met de twee zussen en het kindje in woning 1 gaat het goed. Ze zijn erg actief en genieten volop van de mooie omgeving. Misschien zien jullie ze wel eens wandelen of fietsen!

De groep Ontmoeting is achter de schermen hard bezig om een eerste Ontmoetingsavond te organiseren voor de vluchtelingen en hun buddy’s. Met koffie en typisch Nederlandse appel- en stroopwafeltaart!

Woning 4 was deze week gereed om verder te worden ingericht. Alle vrijwilligers zijn opnieuw hard aan de slag gegaan en de woning is zo goed als ingericht. Als de laatste puntjes op de ‘i’ staan en de woning is goedgekeurd door de inspectie, dan kunnen ook daar vluchtelingen een veilige plek vinden.

In de laatste woning gaat Joziasse van Zeeuwland komende week aan het werk om wat dingetjes op te knappen. Als dat gedaan is, dan kan ook die laatste woning worden ingericht!

Dit was de update van deze week 

Mede namens alle coördinatoren van Hulpcentrum Oekraïene,

Daphne van der Stoep
Welzijnswerker Meliskerke bij Welzijn Veere.

Copyright dorpsraad Meliskerke - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. - Privacy - Disclaimer
Website: Elloro