Meliskerke 21-01-'22

Gevraagd:

Afbeeldingen van het kerkhof in de tuin van de Odulphuskerk te Meliskerke.

Bij de herinrichting in 2021 van de Torenstraat in Meliskerke is ook de kerktuin opgeknapt. Half onder de struiken lag een oude grafsteen.
Op deze website deed Jaap Matthijsse verslag van de herondekking en de zoektocht naar meer informatie over wie onder die zerk ligt begraven.

75 jaar bevrijd 7
Wat erop staat is bijna niet meer te lezen, maar na wat getuur en gecijfer kwam er toch een naam tevoorschijn: Jan Jacob Leydekker de Bruyn, overleden in 1811. De steen ligt er dus al ruim tweehonderd jaar.
Vanzelfsprekend heeft Jaap gebruik gemaakt van gegevens uit het blad van de Heemskundige Kring Walcheren over de ambachtsheerlijkheid Melis- en Mariekerke van Rob de Groot in De Wete nr. 1 van januari 2010. Hierin komt Jan Jacob Leydekker de Bruyn (1751 - 1811) voor als ambachtsheer van Melis- en Mariekerke.
De dorpsraad van Meliskerke heeft contact gezocht met de gemeente Veere en de Stichting Landschapsbeheer met het doel de zerk te laten restaureren en meer bekendheid te geven aan de geschiedenis van kerk en kerkhof in Meliskerke. Hiervoor wordt onderzoek gedaan naar in archieven en literatuur. Oude foto's van de kerk van Meliskerke bevinden zich in de beeldbanken van de Zeeuwse Bibliotheek, het Zeeuws Archief en de Rijksdienst Monumentenzorg. Afbeeldingen waarop het kerkhof met grafzerken zijn afgebeeld zitten hier helaas niet in. 

De Wete vraagt nu aan haar lezers en via dit bericht op onze website aan de inwoners van Meliskerke om eens na te gaan of zij in het bezit (kunnen) zijn van betreffende grafzerk foto's. Heeft u die of een idee waar deze te vinden kunnen zijn, neem dan contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Graf kerk

Copyright dorpsraad Meliskerke - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. - Privacy - Disclaimer
Website: Elloro